Cykla i och kring Burträsk

Omgivningarna i och kring Burträsk är idealiska att upptäcka med cykel med levande landsbygd och varierande landsvägscykling. Tillbringa några dagar på Burträsk Camping & Stugby och upptäck området med cykel. Cykla till den längsta inre sandstranden i Västerbotten (region) eller ett besök på besökscentret Västerbottensost den i hela Sverige världsberömda osten. Efter en dag med inspirerande cykling kan du koppla av i ett av våra bekväma stugboenden och se att solen inte går ner. Klicka här för våra boendealternativ. Nedan ger vi dig några förslag och tips (har vi utarbetat ett antal cykelleder) på cykelleder för alla smaker.

 

Cykla runt sjön (28 km)

Den här vägen tar dig runt den vackra sjön Burträsket. En panoramisk rutt på cirka 28 kilometer, med ett besök på den längsta inre sandstranden i Västerbottensregionen.

Europas längsta björkallé (40 km)

Cykla längs Europas längsta björkallé. De ca 1.000 björkarna planterades omkring 1935. Ett givet instamoment.

Genom skog och längs byar (37 km)

Varierad cykling genom skogar, gårdar och byar. Här får du en bra uppfattning om hur människor bor här. Kanske möter du en älg längs vägen?

Cykla runt byn (8 km)

Denna turné tar dig till utkanten av Burträsket. Håll koll på kyrktornet så att du inte cyklar vilse. Denna rutt är också lämplig för promenader.

En kort cykeltur på kvällen (13 km)

En kort rutt runt Burträsk. En fin väg att avsluta dagen med i vackert kvällsljus, efter middagen.